Markus Itkonen

Typografian käsikirja

6. painos

”Luin juuri kirjanne Typografian käsikirja, 4. painos. Se on niin mieltä ilahduttava, että on suorastaan pakko antaa palautetta. Harvoin saa lukea näin selkeää ja hyvin kirjoitettua kirjaa. Esimerkit ovat erinomaisia ja koko kirjan rakenne sisältöä tukeva. Taitto on todella kaunis ja loppuun asti ajateltu. Kirja on sisällöltään rikas ja ajantasainen.” – Aija Timosen lukijapalaute, sähköposti 14.4.2015

Typografian käsikirjan ensimmäinen painos ilmestyi syksyllä 2003, ja siitä tuli arvostelu- ja myyntimenestys. Se valittiin myös Kirjavalioksi vuoden 2003 kauneimpien kirjojen kilpailussa.

Vuoden 2021 lopulla kirjasta ilmestyi jo kuudes, ajantasaistettu painos.

Typografian käsikirja antaa typografiasta niin yleistietoa kuin tarkkaa erikoistietoakin täsmällisin suomenkielisin termein. Kirjassa on neljä pääjaksoa: termejä ja käsitteitä, kirjaintyypit, typografinen sommittelu ja typografinen merkistö. Jokainen jakso jakautuu helppokäyttöisiin lukuihin. Liiteosassa on mm. hakemistot, sanasto ja ISO Latin 1 -merkistö näppäinkomentoineen. Erityistä huomiota on kiinnitetty havainnollisuuteen, helppokäyttöisyyteen ja hyvään kieliasuun.

Kuudennen painoksen uudet luvut käsittelevät mm. marginaaleja, tarkkeita ja eri kirjaintyyppien yhdistämistä samassa työssä. Muutamia muita lukuja on laajennettu.

Kirja sopii yhtä hyvin oppaaksi typografian ja graafisen suunnittelun parissa työskenteleville kuin oppikirjaksi alan oppilaitoksiin.

Markus Itkonen
Typografian käsikirja
6. painos
Koko: 140 × 230 mm
192 sivua
2-väripainatus
Sidottu
ISBN 978-952-94-5465-5
Hinta: 30 € + toimituskulut 5,90 €
Kustantaja: Typoteekki

Sisällys | Tutustumissivut | Ostan kirjan